Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Události v obci > 15 km po Divoké Orlici

15 km po Divoké Orlici



Datum konání:
7.5.2016

I letos se pořádá tradiční akce, kterou splutí Divoké Orlice beze sporu je. Této akce se účastní vodáci nejen z východních Čech, ale z celé naší republiky. Vyzkoušejte i Vy jaké to je splouvat tuto překrásnou řeku!Po celé délce sjízdné řeky Nekoř - Litice vás čeká několik sjízdných jezů, peřejnaté pasáže, skalní prahy a také nespočet možností k občerstvení.

15 km po Divoké Orlici je vodácký závod s bohatou tradicí. Je pokračovatelem závodu 10 Orlických km, jehož 1. ročník byl pořádán již v roce 1941. 

Závod „15 km“ se startuje v Nekoři pod malou přehradou. Cíl je před mostem za soutokem Rokytenky s Divokou Orlicí. V průběhu závodu je 6 jezů, z toho u prvního je nařízeno přenášení. Obtížnost terénu je WW II. Startují pramice P5 v poháru podniků, dále kategorie raftů R4, kanoí C2 muži, C2 mix + ženy a kajaků K1 muži + ženy.

Upozornění pro turisty sjíždějící řeku

V době od 12:00 do 14:00 hodin je řeka uzavřena pro probíhající závod „15 km po Divoké Orlici“. Prosíme turisty, aby respektovali naši prosbu a závod nerušili svým pobytem na vodě mezi Nekoří a Žamberkem.

VÍCE INFORMACÍ O ZÁVODU

Jez v Líšnici u dolního mlýna