Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Obec > Důležitá oznámení > Údržba zeleně na pozemcích sousedících s pozemní komunikací

Údržba zeleně na pozemcích sousedících s pozemní komunikací



Dovolujeme si upozornit vlastníky přilehlých pozemků k pozemkům pozemních komunikací na problematiku přerostlé zeleně, která zasahuje do průjezdného profilu komunikací, znemožňuje rozhled v křížovatkách komunikací a snižuje bezpečnost provozu na komunikacích.

Zákon č. 114/1992 Sb., O ochraně přírody a krajiny dle § 7 odst. 2) je péče o dřeviny, zejména jejich ošetřování a udržování, povinností vlastníků, přičemž dle §507 zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, je součástí pozemku rostlinstvo na něm vzešlé. Bez ohledu na to, zdali je pozemek podél komunikace součástí pozemní komunikace nebo není, povinnost pečovat o zeleň na tomto pozemku se nacházející je povinností vlastníka.

Z uvedeného vyplývá, že vlastníci pozemků, ze kterých zasahuje zeleň do průjezdných profilů komunikací by měli pravidelně udržovat tuto zeleň tak, aby nedocházelo k omezování nebo znemožnění užívání těchto komunikací.

Žádáme všechny vlastníky pozemků u komunikací, aby věnovali dostatečnou pozornost pravidelné údržbě zeleně tak, aby nedocházelo k ohrožení uživatelů komunikací. Nastávající období vegetačního klidu je vhodné k provádění účinných zásahů, které je vhodné provést na delší období než následující rok. Děkujeme za pochopení a spolupráci.

Obecní úřad Líšnice


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů